Dünyanın en büyük paladyum ve nikel üreticilerinden biri olan Nornickel, kimyasal ve sürdürülebilir teknoloji şirketi Johnson Matthey ile Finlandiya’daki elektrikli araç aküsü üretimi için gerekli olan kritik metalleri ve mineralleri sağlamak için ortaklığa gitti.

Bunun yanı sıra ortaklık, kobalt ve tedarik zinciri için blokzinciri teknolojisinin uygulanmasını da araştıracak.

Hem Nornickel hem de Johnson Matthey kendi alanlarında üretimin sürdürülebilirliğini iyileştirmeye kararlı firmalar. Nornickel, bu ayın başlarında Finlandiya’daki sürdürülebilir nikel ve kobalt üretimini artırma planlarını duyurmuştu. Johnson Matthey’in ise Finlandiya’daki yeni ticari fabrikası (şirketin ülkedeki ikinci fabrikası) tamamen yenilenebilir enerji ile çalışıyor.

Tedarik zinciri yönetiminde blokzinciri uygulamasının, metal tedarik zinciri ve tüketiciler arasındaki şeffaflığı artırması ve üretim süreçlerinde sürdürülebilir değişiklikleri daha da teşvik etmesi bekleniyor.

Nornickel Başkanı Vladimir Potanin’in konuya yönelik: “Mutabakatımız, Avrupa’daki en sürdürülebilir pil malzemeleri değer zincirine ulaşma hedefini destekleyen, karşılıklı fayda sağlayan sürdürülebilirlik girişimlerini belirlememizi sağlamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rusya Merkez Bankası, geçen yılın başında Nornickel’in bir dijital varlık token’laştırme platformu geliştirme talebini onayladı. Ek olarak, şirket kısa süre önce IBM’in Responsible Sourcing Blok Zinciri Ağına da katıldı.

KaynakLedger Insights