Nvidia CEO’su Jensen Huang, Venturebeat’in video oyunu muhabiri Dean Takahashi ile yaptığı konuşmada, blokzinciri tabanlı bir artırılmış gerçeklik evreninin “tam zirvesinde olduğumuza” inandığını söyledi.

Geçtiğimiz Cumartesi yayımlanan röportajda Huang, NFT alanından çok da uzak olmayan bir gelecekten bahsetti: “Sahip olduğunuz sanat, dijital bir sanattır. NFT kullanarak ona sahipsiniz. Eşi benzeri olmayan bu güzel sanatı sergileyeceksiniz ve tamamen dijital olacak.

Huang, bozulabilir varlıklarımızın fiziksel dünyası ile dijital varlıklarımızın sanal dünyası arasında kusursuz bir geçiş öngörüyor.

Nvidia dijital para birimlerine yabancı bir şirket değil. Grafik sürücülerinin kripto madenciliği operasyonlarındaki popülaritesinden hareketle Nvidia, Şubat ayında Ethereum madencileri için bir grafik kartı çıkartmıştı: Nvidia CMP (Kripto Para Madenciliği İşlemcisi).

İlkbaharın sonlarında şirket, oyuncuların sıkıntılarını gidermek için popüler üç grafik kartının hash gücünü kestiğini duyurmuştu.

Mayıs sonunda Nvidia, CMP kartlarından 155 milyon dolar kazandı. Huang, Mayıs ayında, “CMP daha iyi verim sağlıyor ve bunları üretmek GeForce arzından eksiltmiyor. Böylece oyuncular için de arzı korunmuş olacak” ifadelerini kullandı.

Nvidia kripto para, NFT ve blokzinciri teknolojileriyle hiç olmadığı kadar yakın gibi görünüyor. Özellikle madencilik yönünden uzun süredir şirketin bu alanla ilgisi var gibi gözükse de CEO Huang’ın açıklamalarından anlaşılıyor ki şirket bu alana yönelik vizyonu çok daha geniş.

BCTR Webinar: “Blockchain ile Lüks Ürünlerin Özgünlüğü ve NFT”

KaynakDecrypt