OECD, hükümetler, politika yapıcılar ve vatandaşlarla birlikte uluslararası normlar oluşturma, çeşitli sosyal, ekonomik ve çevresel zorluklar için kanıta dayalı çözümler bulma üzerinde çalışıyor.

OECD, blokzinciri ve diğer dağıtık defter teknolojileri üzerindeki çalışmaları hakkında tavsiyelerde bulunmak üzere uzman bir grup kurulduğunu duyurdu. Bu, üst düzey blokzinciri politikası ilkelerinin geliştirilmesini içerecek. Grubun oluşumu, 2018 yılında OECD’nin Blokzinciri Politika Merkezi’nin kurulmasını takip ediyor.

Blokzinciri Politika Merkezi, politika yapıcılar için küresel bir referans noktası sağlıyor ve OECD’nin blokzinciri ve diğer dağıtık defter teknolojileri üzerindeki koordinasyonunu destekliyor.

Blokzinciri Uzman Politikası Danışma Kurulu’nun (BEPAB) oluşturulması, OECD’nin bu yıkıcı teknolojinin politika sonuçlarını araştıran ve genişleyen çalışma programını yansıtıyor. Kurul, riskleri azaltırken hükümetlerin ve diğer paydaşların faydalarından yararlanmasına yardımcı oluyor.

BEPAB’ın coğrafi çeşitliliği, uluslararası blokzinciri politika ilkelerinin geliştirilmesi için kritik öneme sahip. BEPAB’ın oluşumuna ek olarak OECD, Global Blokzinciri Politika Forumu aracılığıyla dağıtık defter teknolojisinin politika sonuçlarını çevreleyen tartışmaları da teşvik ediyor.

Bu gelişmeler OECD’nin blokzinciri üzerine yaptığı son 6 yıllık çalışmanın bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

KaynakCryptoninjas