The Information’ın haberine göre NFT pazar yeri OpenSea, yeni bir yatırım anlaşmasının eşiğinde. Anlaşma gerçekleşirse şirketin değerlemesinin 10 milyar dolara çıkabileceği söyleniyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Andreen Horowitz’in liderliğinde 100 milyon dolarlık B serisi yatırım turunu tamamlayan şirket 1,5 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı. Bu yatırımdan önce ise mart ayında 23 milyon dolarlık bir seri A yatırımı almışlardı.

Aralık 2020’de 2.8 milyon dolar cirosu olan pazar yeri 2021’in Ağustos ayında bunu 3.4 milyar dolara yükseltti. Geçtiğimiz Ekim ayında ise şirketin cirosu 2.6 milyar dolar olarak kaydedildi.

OpenSea bu sektörde rakipsiz değil ancak şu anda diğerlerinin çok daha önünde gözüküyor. Diğer popüler NFT pazar yerleri arasında Rarible, SuperRare, MakersPlace ve Mintable gibi şirketler bulunuyor. Ancak Ekim ayında OpenSea’nin gerçekleştirdiği 2,7 milyar dolarlık satışa karşılık SuperRare 37 milyon, Rarible ise 18 milyon dolarlık satış gerçekleştirebildi.

OpenSea’nin asıl rakipleri ise kripto borsalarından gelecek gibi görünüyor. Binance ve FTX şu anda kendi NFT pazar yerlerini başlatmış durumdalar. Ancak şu anda FTX, Solana blokzincirindeki NFT’lere, Binance ise Binance Smart Chain ve Ethereum’a odaklanmış durumda.

Haberde geçen iddialara göre OpenSea’nin yeni bir yatırım alması durumunda NFT piyasasında rekabetin iyice körükleneceğini söylemek yanlış olmaz.

Yeni Photoshop özelliği NFT’lerin doğrulanmasını kolaylaştıracak

KaynakLedgerInsights