Dünyanın en popüler dijital içerik oluşturma yazılımlarını geliştiren Adobe, NFT’lerin doğrulanmasını kolaylaştırmak için yeni bir araç sunmaya hazırlanıyor.

Adobe tarafından yapılan açıklamaya göre yeni özellik, sanatçıların NFT pazarlarında sanat eserinin yaratıcıları olduklarını kanıtlamalarını kolaylaştıracak.

“Content Credentials” olarak adlandırılan özellik, insanların NFT yaratıcısı için atıfları görmelerini sağlayacak. Adobe, görüntüyü oluşturanın kimliğini kriptografik olarak imzalamak için açık kaynaklı bir yöntem kullanacağını açıkladı.

Adobe’un İçerik Doğrulama Girişimi’nin direktörü Andy Parsons, yeni araçla ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor: “Bu aşamada NFT’lerle ilgili hedeflerimiz basit: Yaratıcıların çalışmaları için kredi almasına nasıl yardımcı olabiliriz ve NFT’leri oluşturan insanlara, nerede basarlarsa bassınlar çalışmalarını sergilemelerine nasıl yardımcı oluruz? Bu araç, koleksiyonculara ve pazar yerlerine bir sanat eserinin gerçek yaratıcısı hakkında değerli bilgiler verecek.

Photoshop’taki yeni NFT özelliği kullanıcıların NFT’lerini sosyal medya ve cüzdanlarına bağlamalarına da olanak tanıyacak. Adobe bununla ilgili olarak “Sosyal medya ve cüzdan adreslerinizi içerik kimlik bilgilerinize ekleyerek tüketicilere içeriğinizin gerçekten yaratıcısı olduğunuz konusunda daha fazla güvence verebilirsiniz.” ifadelerini kullanıyor.

NFT pazar yeri OpenSea Photoshop’taki bu yeni özelliği kendi platformunda kullanacaklarını açıkladı. Diğer pazar yerlerininde kısa sürede yeni özelliği platformlarına entegre etmesi bekleniyor.

Reddit yeni bir NFT platformu üzerinde çalışıyor olabilir

KaynakThe Block