Geçtiğimiz ay Visa, Mastercard, eBay gibi şirketlerle birlikte PayPal da Facebook’un Libra projesinden ayrılmıştı. PayPal’ın CEO’su Dan Schulman, şirketin ayrılış sebebine dair açıklamalarda bulundu.

Ödeme devlerinin Libra Birliği’nden ayrılması, düzenleyicilerin baskısı ve firmaların düzenleyicilerle ters düşmek istememesine bağlanmıştı. Dan Schulman projeden ayrılma sebeplerinde bunun da payının olduğunu ancak asıl sebebin bu olmadığını belirtti.

Facebook, geçtiğimiz Haziran ayında yaptığı duyuruda Libra’nın 28 kurucu üyesini açıklamıştı. PayPal da bunlardan bir tanesiydi. Ancak gün geçtikçe artan tepkiler bazı üyelerin endişelenmesine sebep oldu ve PayPal da dahil olmak üzere birkaç şirket resmi olarak Libra projesinde yer almayacaklarını açıkladı.

Schulman konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor: “Tüm düzenleyiciler ile son derece sağlam bir ilişkimiz var. Düzenleyici baskısı ya da bu alandaki boşluklar bizi korkutacak bir durum değil. Ayrılma kararımızın temelinde bizim misyonumuzun odağı yatıyor.

Libra projesinin öngörülemez yapısından dolayı kaynaklarını bu projeye harcamak istemediklerini söyleyen Schulman, kendi yol haritalarına odaklanmaları halinde finansal katılım için Libra’ya oranla daha hızlı ilerleyebileceklerini düşünüyor.

Şirketin gelecek planlarından da bahseden Schulman, PayPal’ın kendi kripto para birimi ve blokzinciri projeleri için denemeler yaptığını da doğruladı. Schulman Libra ile rekabet etmek zorunda olmadıklarının da altını çizdi.

KaynakThe Block