ConsenSys, Quorum’un Çin’in Blokzinciri Hizmet Ağı’na (BSN) katılacağını duyurdu. Kısa süre önce Polkadot desteği de alan ağ, kapsamını her geçen gün genişletiyor.

BSN, KOBİ’ler ve bireyler için blok zinciri teknolojilerinin düşük maliyetli bir şekilde benimsenmesini sağlamayı ve ileride ayrı özel blokzincirleri arasında birlikte çalışabilirliği sağlamayı amaçlıyor. Ağ, Çin Devlet Bilgi Merkezi (SIC) tarafından destekleniyor. Diğer kurucu üyeleri arasında ise UnionPay, China Mobile ve Red Date Technology gibi isimler bulunuyor.

Kripto para birimleriyle arası iyi olmayan Çin hükümetinin kısmen de olsa bu nedenle halka açık blokzincirlerini de içeren ayrı bir uluslararası ağı var. Quorum’un katıldığı ağ uluslararası olan değil, Çin’in kendi ağı.

ConsenSys kurucusu Joseph Lubin’in Quorum’un BSN’e katılmasına yönelik açıklaması şöyle: “Farklı açık kaynak blokzinciri protokollerinin birlikte çalışması gerektiğine inanıyoruz ve BSN ile ConsenSys Quorum’u Çin’deki şeffaf işbirliğine dayalı iş ağlarından yararlanabilecek birçok işletmeye getirmek için önemli bir adım atıyoruz.

Öte yandan BSN geçtiğimiz günlerde CBDC entegrasyonu için çalışmalarını hızlandırdığını açıklamıştı. Ayrıca ağ, yeni bir Singapur ticaret ağı ve BSN’nin farklı blokzinciri çerçevelerinde çalışan uygulamalar arasında blokzinciri birlikte çalışabilirliğini sağlamayı amaçlayan Dijital Varlık ile ortaklık kurmuştu

BSN, CBDC entegrasyonu için çalışmalarını hızlandırdı

KaynakLedgerInsights