Kurumsal blokzincir şirketi R3, halka açık özerk kimlik ağı Sovrin Network’e katıldı. R3 böylelikle dijital kimlik için blokzinciri kullanmak isteyen diğer 75 kuruluşa katılmış oldu.

Merkezi dijital kimlik veritabanlarının güvenliği konusundaki artan endişeler nedeniyle blokzinciri, kişisel verilerin korunmasını artırmanın bir aracı olarak görülüyor. Sovrin, kullanıcıların kimliklerini ve kimlik bilgilerini kontrol etmelerine izin veriyor. Böylelikle kullanıcılar, verilerini uygun gördükleri şekilde depolayabiliyor. Bu veriler doğum tarihi gibi bilgiler olabileceği gibi tıbbi kayıtları dahi içerebilir.

Kişisel bilgiler, bir bireyin verilerinin doğrulanmasını sağlamak için Dağıtık Tanımlayıcıları (DiD’ler) kullanan Sovrin blokzincirinde saklanmıyor. Ağ, verilerin devlet kurumları gibi güvenilir kuruluşlar tarafından verildiğini doğrulamaya yardımcı olmak için blokzincirini kullanıyor. Yani güvenilir kuruluşların genel kimliğini depolamak blokzincirinin temel rollerinden biri oluyor.

Geçtiğimiz yıl R3 ve Evernym, Sovrin ve Corda arasındaki birlikte çalışabilirlik denemesiyle ortaklık kurmuştu. Ek olarak R3, Corda blockchain için Cordentity adlı bir kimlik servisi de geliştirmişti.

Kullanıcıların da talebiyle gizlilik kaygılarını gidermek için birçok teknolojik geliştirme yapılıyor. Blokzinciri, bireylerin kişisel bilgilerini korumak için giderek daha fazla kullanılıyor. Son olarak Sovrin çözümünün geliştiricisi Evernym, Overstock.com’un bir birimi olan Medici Ventures’ın öncülüğünde 8 milyon dolar yatırım toplamıştı.

KaynakLedgerInsights