Red Bull Formula 1 takımı, kripto para borsası Bybit ile üç yıllık toplam 150 milyon dolar değerinde anlaşma imzaladı.

Red Bull ekibi Bybit ile yapılan anlaşmanın değerini resmi olarak açıklamadı, ancak konuya yakın kaynaklara göre kripto para borsası, 150 milyon dolarlık bir anlaşmayla takımın ana sponsorlarından biri olacak.

Red Bull ile yapılan anlaşma, Mart 2018’de kurulan ve dünya çapında 6 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı olan Bybit’in, takımın kripto para borsası ortağı olması anlamına geliyor. Anlaşma ayrıca, Red Bull’un taraftar token’larıyla birlikte takımın büyüyen dijital varlık koleksiyonunu dağıtarak taraftar katılımını artırmasına da yardımcı olacak.

Anlaşmanın iki tarafı ayrıca kripto okuryazarlığı, çeşitlilik, STEM kariyerleri, sürdürülebilirlik ve yeşil teknolojileri teşvik etmek için birlikte çalışacak ve aynı zamanda kadınları blokzincirinde destekleyecek ve yeni kitlelere kodlamayı tanıtacak.

Kripto ekosisteminin Formula 1 ekosistemindeki varlığı gün geçtikçe artıyor. Son olarak dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, Fransız ekip Alpine ile yaptığı anlaşmayı duyurmuştu. FTX, Bitci, Crypto.com gibi borsalar da Formula 1 için sponsorluk sağlayan kripto para oyuncuları arasında yer alıyor.

Red Bull Racing F1 takımı Tezos ile NFT anlaşması imzaladı