Red Bull’un Formula 1 takımı Red Bull Racing Honda, bir NFT deneyimi geliştirmek için Tezos ile ortaklığa gittiğini açıkladı.

Anlaşmayla birlikte Red Bull F1 takımının resmi blokzinciri ortağı olan Tezos’un sürücü kasklarında ve araçlarda logosu da yer alacak.

Tezos, enerji kullanımı açısında verimli olmasıyla blokzinciri piyasasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Proof of Work’ü desteklemek için yoğun hesaplamalar yerine Proof of Stake kullandığı için daha az enerji kullanıyor ve bu nedenle Ethereum’un mevcut sürümü gibi diğer rakiplerinden sıyrılıyor.

Red Bull Racing Honda’nın sürdürülebilir söylemi ve F1’in karbon nötr hedefiyle uyumlu olan bu özellikler, takımın Tezos ile ortak olmayı seçmesinin önemli bir nedeni olarak gösteriliyor.

Red Bull Racing Honda takım başkanı ve CEO’su Christian Horner konuyla ilgili olarak “Kendi kendini yükseltmek için tasarlanan Tezos’un blokzinciri teknolojisinin en ileri noktasında kalma yeteneği, onu Red Bull Racing Honda için doğal bir uyum haline getiriyor. Enerjiyi verimli kullanan tasarımı aynı zamanda bizim uzun vadeli gelecekteki çevre hedeflerimizle de eşleşiyor.” ifadelerini kullanıyor.

Formula 1 ve Animoca’nın F1 Delta Time adlı bir blokzinciri oyunu var. Geçtiğimiz yıl, oyun geliştiricisi resmi takım arabaları için NFT’leri koleksiyon olarak açık artırmaya başlamıştı. Dapper Labs’in NBA Top Shot’ı gibi, F1 Delta Time da bireysel takımlar yerine Formula 1 tarafından lisanslanmış durumda.

Red Bulls’un Tezos ile olan anlaşmasının Animoca’nın mevcut teklifleriyle nasıl etkileşime gireceği hâlâ net değil. Görünüşe göre Red Bull’un amacı, NFT’ler etrafında blokzinciri üzerine bir hayran etkileşim platformu oluşturmak.

Bitci, McLaren F1 takımıyla taraftar token anlaşmasına gitti

KaynakLedger Insights