Türkiye merkezli kripto para borsası Bitci.com, Formula 1’in köklü takımlarından McLaren Racing ile resmi taraftar tokenları için ortaklığa gitti. Ortaklık, F1’deki ilk taraftar token girişimi olacak.

Proje henüz başlatılmadığından, McLaren taraftar token’larıne sahip olmanın faydaları veya hayranların bunları ne karşılığında takas edebilecekleri henüz açıklanmadı. Token’lar Bitci Chain üzerinde satışa sunulacak.

Bitci.com‘un McLaren için yayımlayacağı taraftar token’lar muhtemelen platformun diğer spor takımları için sunduğu token’larla benzer bir işlevde olacak. Özellikle futbol kulüpleri taraftar token’larını kendi taraftalarıyla etkileşim kurmak ve bu token’lar aracılığıyla çeşitli seçimler yaptırmak için kullanıyor. Bitci.com daha önce Real Betis, Eskişehirspor ve Rangers gibi futbol kulüpleri için de taraftar token anlaşması yapmıştı.

Anlaşma kapsamında Bitci.com’un logosu McLaren araçlarının ve pilot kasklarının üzerinde yer alacak.

Bitci Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Çağdaş Çağlar konuyla ilgili olarak: “Formula 1 dünyada en çok takip edilen spor organizasyonlarının başında geliyor. Bu organizasyonunun en köklü takımlarından olan, bugüne kadar yakaladığı başarılarla tüm dünyada Formula 1’in efsanelerinden biri olarak kabul edilen McLaren Racing’in, bu proje için bir Türk blockchain şirketini seçmiş olması Türk girişimcilerinin, mühendislerinin, yazılımcılarının dünyada nereye ulaştığını göstermesi açısından çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Manchester City, Socios ile taraftar token çıkartıyor