Ripple, sınır ötesi ödemeler için blokzinciri teknolojisini Finastra’nın bankacılık müşterilerine sunması adına bir anlaşma yaptı.

Anlaşmaya göre Finastra’nın yüzlerce müşterisi, firmanın daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenilir ödemeler almasını sağlamak için Ripple’ın küresel blokzinciri ödeme ağı olan RippleNet’e erişebilecek.

Müşteriler, diğer ağ ortaklarıyla entegrasyon hızını iyileştirmeyi ve daha hızlı yükseltmelere izin vermeyi vadeden Ripple’ın bulut çözümünde barındırılacak.

Ripple’ın 200’den fazla müşterisi Finastra’nın bankalardan oluşan ağına erişim saplayabilecek. Bu da firmaların birbirleriyle olan etkileşimini geliştirerek ağın genel hacmini artıracak. Finastra’nın bankacılık müşterileri her ay milyonlarca işlemi gerçekleştiriyor.

Ripple’da müşteri başarısından sorumlu genel müdür yardımcısı Marcus Treacher konuyla ilgili olarak: “Bu anlaşma, Ripple’ın çözümlerini genişleterek RippleNet aracılığıyla müşterilerin birbirleriyle doğrudan işlem yapmasına olanak tanıyacak.” ifadelerini kullandı.

Finastra’dan Riteesh Singh ise “Hızlı ve güvenilir sınır ötesi ödemeler sağlamak için yenilikçi blok inciri teknolojisini kullanan Ripple gibi bir şirketle işbirliği yapmak, bankacılık maliyetinin yüksek olduğu coğrafyalarda müşterilerimiz için oldukça faydalı olacak.” açıklamalarında bulundu.

KaynakFinextra