Rus enerji şirketi Globaltechexport, sensör verilerinin yönetimi, iletimi ve depolanması için Credits blokzinciri platformuyla pilot projeye başladıklarını duyurdu.

Pilot projenin tam ölçekli bir uygulamasını gerçekleştirmek için Credits ile yapılan anlaşma, beklenmeyen etkilerin ortaya çıkmasını önler ve büyük ölçüde tam şeffaflık sağlayan seri üretim sisteminin tüm aşamalarında ekipman tedarik zincirinin kontrolünü ve bilgisayarlaşmasını artırarak maliyetleri düşürmeye yardımcı olur.

Credits blokzincir teknolojisi, şirketin dijital sensörlerinden alınan verileri için güvenilir bir depolama çözümü sunuyor. Bilginin döngüsel olarak saklanabilmesi sayesinde izleme için önceden belirlenmiş bir süre ayarlamanıza izin veriliyor ve böylelikle sahtecilik önlenebiliyor. Bu yöntemle teslimat ve işlem verileri silinemiyor ya da değiştirilemiyor. Böylelikle yüksek düzeyde şeffaflık elde edilebiliyor.

Bu projenin uygulanması sayesinde LLC Globaltechexport, ekipman tedariğini takip etmek için açık bir mekanizma alır; bu da fiyatlandırmayı şeffaflaştırır ve tesislerin kalitesini inkar edilemez kılar. Blokzinciri karmaşıklık seviyesini azaltarak daha düzenli ve akışkan bir süreç sunar. Teknoloji sayesinde tüm teslimat sürecinin öngörülebilirliği arttığı için beraberinde yeni büyüme fırsatları getiriyor.

Blokzincir teknolojisinin tedarik zincirindeki popülaritesi son birkaç yılda büyük ölçüde arttı. Teknolojinin sunduğu şeffaflık, izlenebilirlik ve güven birçok şirketin tedarik zinciri süreçlerini iyileştirmek için blokzincir teknolojisine yönelmesine yol açtı. Gıda sektöründen enerjiye, ilaç sektöründen sanayiye kadar farklı endüstrilerde faaliyet gösteren birçok şirket tedarik zinciri süreçlerine blokzincir teknolojisini entegre etmenin yollarını arıyorlar.

KaynakEinpresswire