NBA takımı Sacramento Kings, Ethereum blokzinciri üzerine inşa edilmiş bir spor ekipmanı açık artırma platformunu için blokzinciri yazılım geliştirme stüdyosu ConsenSys ile ortaklık kurdu.

15 Ocak’ta piyasaya sürülen yeni sistem, açık artırmadaki her öğenin kimliğini doğrulamak, tüm işlem geçmişini, gelecekteki satış ve kredileri kaydeden şeffaf bir denetim izi oluşturmak için Consensys destekli tedarik zinciri platformu Treum’u kullanıyor.

Sistemin ilk canlı müzayedesi, Kings’in guard’ı Buddy Hield eşliğinde Dallas Mavericks v Sacramento Kings maçı öncesi gerçekleştirildi.

Taraftarlar takımın web sitesi aracılığıyla bu müzayedeye katılabiliyorlar. Yapın basın açıklamasına göre gelirler, Dorian Kasırgası için yardım faaliyetlerine gidiyor. En yüksek teklif veren, ekipmanı, yetki sertifikalarını ve ayrıca öğenin geçmiş ve gelecekteki kayıtlarını içeren bir dijital jeton alıyor.

ConsenSys ile yapılan son ortaklık, blokzincirini kullanarak spor koleksiyon ürünleri pazarındaki orijinallik sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

2014 yılında Sacremento Kings, Bitcoin ile ödeme kabul eden ilk NBA akımı olmuştu. 2018 yılında ise kripto para birimi çıkartmak ve parayı topluluk işgücü eğitim programlarına bağışlamak için MiningForGood adlı bir yardım kuruluşu kurmuştu.

Takımın blokzinciri teknolojisiyle olan ilgisi devam ediyor. Bunu Consensys gibi bir kurumla sürdürmeleri takımın bu teknolojinin potansiyeline ve gücüne ne kadar inandığını gösteriyor.

KaynakThe Block