Güney Kore’nin başkenti Seul, merakla beklenen blokzinciri tabanlı dilekçe sistemini 1 Mart’ta başlatacak.

Sistem, Seul sakinlerinin, şehir yönetimine mevcut politikalardaki olası değişiklikler hakkında önerilerde bulunmalarını veya yeni sorunları ortaya koymalarını sağlayacak. Blokzinciri teknolojisi esas olarak, ağdaki her kişinin kimliğini doğrulamak ve yinelenen oyları önlemek için kullanılacak.

Seul’ün “Demokrasi Seul” adı verilen yeni girişimi, şehir yönetiminin hükümet ile halk arasında daha açık bir platform oluşturma vizyonu ile uyumlu. Ekim 2018’den beri tescilli bir blokzinciri kullanan şehir, hemen hemen her alandaki blokzinciri projelerini kucaklıyor.

Güney Kore uzun bir süredir vatandaşlarının, Blue House’un resmi web sitesi aracılığıyla dilekçe verebilmesine imkan tanıyordu. Bu dilekçeler ülke çapında 200.000’den fazla oya ulaşırsa hükümet bunu kamuoyuna açıklamak zorunda. Seul için geliştirilen blokzinciri tabanlı dilekçe sistemi de benzer bir mantığa sahip, ancak şimdilik sadece Seul şehri için geçerli olacak. Blokzinciri tabanlı sistem üzerinden yapılan talepler 1000 oyu geçerse Belediye Başkanı Park Won-soon buna cevap vermek zorunda.

Blue House’un sistemi kimlik doğrulama ve sahte oylar ile mücadele konusunda sıkıntı yaşıyordu. Blokzinciri tabanlı platform ise buna engel olacak.

KaynakDecrypt