Güney Kore merkezli Shinhan Bank, Küçük İşletmeler Pazar Tanıtım Kurumu (SEMAS) ile iş birliğine giderek blokzinciri tabanlı kredi yönetim platformu kuracak.

Platform, kurumsal olarak sübvanse edilen kredilere başvuran KOBİ’lerin doğrulanmasını kolaylaştıracak.

Shinhan ve SEMAS özellikle başvuru sürecini kolaylaştırmak için blokzincir teknolojisini kullanacak. Teknolojinin sunduğu değiştirilemez ve şeffaf yapı, verilerin güvenli bir şekilde depolanmasına ve dijital olarak doğrulanabilmesine olanak tanıyor. Aynı zamanda daha verimli bir çapraz kontrol ve uyuşmazlık çözümüne imkan tanıyor. Bunun da firmaların, şirketlere ve bankalara yapılacak ziyaret sayısını yarıya indirmesi bekleniyor.

Shinhan Bank’ın Başkanı Shin Ok Jin konuyla ilgili olarak: “Küçük işletmelere kolaylık sağlayabilecek pratik hizmetler sunmayı umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

SEMAS Başkanı Cho Bong-hwan ise: “Mükemmel blokzinciri teknolojisine sahip olan Shinhan Bank ile yaptığımız anlaşma sayesinde küçük işletmelere daha uygun ve değerli finansal hizmetler sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Gelecek yılın başlarında pilotuna başlanması beklenen proje, KOBİ’lere yönelik finansman süresini 22 günden 10 güne indirmeyi umuyor. Shinhan Bank’ın halihazırda kredi belgelerini doğrulama için yaklaşık 6 ay önce başlatılan bir blokzinciri kredi sistemi mevut. Sistemin bu proje için kullanılıp kullanılmayacağı hakkında bir açıklama yapılmadı ancak aynı amaçlara ve kullanım senaryosuna sahip oldukları göz önünde bulundurulursa kullanılması muhtemel.

KaynakLedger Insights