Güney Kore’nin en büyük kart şirketlerinden olan Shinhan Card blokzinciri tabanlı bir ödeme sistemi başlatıyor. Shinhan Financial grubunun bir parçası olan ve Shinhan Bank’a bağlı olan kardeş firma, teknolojiyi kredi kartı işlemlerinde kullanan ilk firma olduğunu iddia ediyor.

Korea Times’la yaptığı röportajda Shinhan Card’ın dijital lideri Ryoo Tae-Hyun, firmanın birçok yenilik üzerinde çalıştığını açıkladı. Bunlara yüz tanıma, nesnelerin interneti (IoT) ve ödemeler için dağıtık defter teknolojisi de (DLT) dahil. Tüm bu girişimlerin cihazsız ödeme hedefine yönelik yapıldığını söyleyebiliriz.

Shinhan Card, kredi kartı kullanıcıları için kendi blokzinciri tabanlı kripto para birimini yayınlamayı planlıyor. DLT ile işlem kayıtları, firmanın kredileri daha verimli bir şekilde izlemesine izin verecek şekilde değiştirilemeyecek. Bunun için Kore’deki sistem adına zaten bir patent alındı. ABD, Çin, Japonya, Vietnam, Endonezya ve AB’de de başvuruda bulunuldu.

Ryoo konuyla ilgili olarak: “Sistemimiz ile müşterilerimize bağlı mağazalarımızda kredi limitlerine uygun kripto para birimleri sağlıyoruz. Diğer blokzinciri şirketleri tarafından geliştirilen kripto para birimleri, yalnızca sınırlı sayıda mağazada kullanılabiliyor. Müşterilerimiz ve bağlı mağazalarımız için son 30 yıldan beri bir platform olarak hizmet verdiğimiz için bizimki daha geniş bir alanda kullanılabilecek.

Shinhan Bank’ın halihazırda birden fazla blokzinciri girişimi bulunuyor. Geçen yılın kasım ayında bankanın teknolojiyi takaslar da dahil olmak üzere iç fonksiyonlar için kullanmıştı.