Güney Kore merkezli Shinhan Bank, dijital varlık saklama çözümü sağlayan bir girişim konsorsiyumu olan Korea Digital Asset Trust’a (KDAC) yatırım yaptığını duyurdu.

KDAC, Mart 2020’de Korbit kripto para borsası, kurumsal blokzinciri firması Blocko ve araştırma firması Fair Square Lab tarafından kurulmuştu. Shinhan Bank, Aergo kurumsal blokzinciri protokolünü geliştiren Blocko’da da mevcut bir yatırıma sahip.

Yonhap News’in haberine göre bir Shinhan Bank yetkilisi, dijital varlık saklamanın, bankanın uyum yeteneklerini ve saklama deneyimini en iyi şekilde kullanabileceği bir alan olarak değerlendiriyor. Habere göre banka Özel Mali Bilgi Yasası’nın (Özel Kanun) uygulanması nedeniyle hızla değişen dijital varlık pazarına proaktif olarak yanıt verecek. Dijital varlıkları kapsayan kanun Mart ayında yürürlüğe girecek.

Geçtiğimiz yıl bankanın teknoloji departmanı Shinhan DS, dijital varlık çözümleri geliştirmek için Kore’nin önde gelen IT firması Hancom ile bir anlaşma imzalamıştı. İki ay önce ise bir diğer Kore bankası KB Kookmin, Hashed, Haechi Labs ve KODA (Kore dijital varlıkları) ile bir dijital varlık ortak girişimi başlatmıştı.

Dijital varlık alanına yönelik çözümler geliştirmek bankalar arasında yükselen bir trend. Singapur’daki DBS Bank, Birleşik Krallık’taki Standard Chartered ve Northern Trust, İsviçre’deki BVVA dahil olmak üzere çok sayıda banka dünyanın farklı yerlerinde dijital varlık çözümlerini geliştirmekle meşgul.

Rapor: 2021 Dijital Varlık Görünümü

KaynakLedger Insights