Singapur’un yeni ödeme yasası yürürlüğe girdi. Artık ülkede faaliyet gösteren tüm kripto şirketlerinin kayıtlı ve lisanslı olması gerekiyor.

Singapur Para Otoritesi (MAS) yaptığı açıklamada, Ödeme Hizmetleri Yasası’nın ilk olarak Ocak 2019’da kabul edildiğini, şimdi yürürlüğe girdiğini açıkladı. Yasa düzenleyicilere, kripto dahil olmak üzere ödeme firmaları üzerinde resmi denetim yetkisi veriyor.

Yasa ülkedeki tüm kripto firmaları ve borsaları etkin bir şekilde kapsıyor. Bu da şirketlerin kara para aklama (AML) ve terörizme karşı finansman (CFT) şartlarıyla uyumlu olmaları gerektiği anlamına geliyor.

MAS, kripto para birimleri işlemlerin anonim ve sınırsız doğası nedeniyle önemli kara para aklama riskleri taşıdığına inanıyor. Bu nedenle, tüm kripto şirketlerinin ülkede faaliyet göstermek üzere lisanslanması gerekiyor.

Üç lisans sınıfı

Bununla birlikte yasa, tek tip lisanslama gerekliliğiyle gelmiyor. Firmaların üstlendiği farklı faaliyet türleri ve ortaya çıkardıkları riskler için faaliyet temelli bir lisans çerçevesi benimseniyor.

Dolayısıyla yasa kapsamında 3 lisans sınıfı bulunuyor: Para değişim lisansı, standart ödeme kurumu ve büyük ödeme kurumu.

Loo Siew Yee, MAS Genel Müdür Yardımcısı konuyla ilgili olarak: “Faaliyet tabanlı ve risk odaklı düzenleyici yapı, kuralların orantılı olarak uygulanmasına ve değişen iş modellerine karşı sağlam olmasına olanak tanıyor. PS Yasası, riski azaltarak ödeme ortamımıza güveni artırırken büyümeyi ve yeniliği kolaylaştıracak” ifadelerini kullandı.

Singapur artık kripto para şirketleri için düzenleyici netliğe sahip birkaç bölgeden biri haline geldi. Birçok kripto firması bu gereklilik dolayısıyla başvuru sırasına girmiş durumda. Düzenleyici belirsizliğin bu gereklilik aracılığıyla giderilmesi de kripto firmaları için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

KaynakThe Block