Circle tarafından yapılan açıklmaya göre merkeziyetsiz borsa Serum’un arkasındaki blokzinciri Solana artık stablecoin USDC’yi destekleyecek.

Circle ve Coinbase’den oluşan bir konsorsiyum olan Centre tarafından başlatılan USDC, Tether’in USDT’sinin ardından toplam arzı ile piyasadaki ikinci en büyük stablecoin konumunda. The Block’un verilerine göre USDC’nin toplam arzı 2,7 milyar dolar seviyesinde.

Circle ayrıca bugün, Solana USDC‘yi elektronik tezgah üstü ticaret piyasasında desteklemek için Alameda Research ile ortaklık yapacağını da duyurdu. Bununla birlikte USDC kardeş firma FTX’e para yatırma ve çekme işlemleri için de mevcut olacak ve DEX Serum ile uyumlu olacak.

Centre geçtiğimiz aylarda stablecoin’in desteklediği blokzinciri ağlarının sayısını artırmak istediğini belirtmişti. Sisteme ilk olarak Ethereum eklendi. Geçtiğimiz Eylül ayında ise Algoradan ve Stellar‘ın eklendiği duyuruldu.

Circle CEO’su Jeremy Allaire The Block ile yaptığı röportajda, her bir blokzincirinin, çeşitli pazarlarda USDC’nin büyümesini daha da artırmaya yardımcı olabilecek benzersiz bir fırsat getirdiğini belirtti. Örneğin, önümüzdeki yıl gelecek olan Stellar desteği, USDC’nin para transferi piyasasında daha etkin olmasına yardımcı olabilir.

Solana’ya gelince ise Allaire, yeni blokzincirinin USDC’yi kriptonun yüksek hızlı tüccarları arasında daha uygun bir seçim haline getirebileceğini söylüyor.

Circle’ın stablecoin’i blokzinciri oyun platformunda kullanılacak

KaynakThe Block