Solana Labs’ın yatırım kolu olan Solana Ventures, blokzinciri oyun girişimlerini desteklemek için 150 milyon dolarlık yeni bir fon duyurdu.

Fon, yakın zamanda 725 milyon dolarlık yeni finansman sağlayan bir blokzinciri oyun girişimi olan Forte ve oyun sektörüne odaklanan bir VC firması ve Forte’de lider bir yatırımcı olan Griffin Gaming Partners ile ortaklaşa başlatıldı.

The Block’a yapılan açıklamaya göre yaratılan fon SOL token’ı değil, dolar cinsinden olacak. Fon ile Solana blokzincirini temel alan oyun girişimlerine yatırım yapılması planlanıyor. Solana Ventures, kendi blokzinciri ağının saniyede 65.000 işlem hacmi sağlayabilmesi ve işlem ücretlerinin düşüklüğünden dolayı oyun uygulamaları için ideal bir blokzinciri ağı olduğunu söylüyor.

Solana Ventures, yeni fon ile birlikte girişim ​​sermayesinin yanı sıra token turlarına da yatırım yapacağını ve önümüzdeki 18 ay içinde tamamen dağıtılmasını beklediğini söylüyor.

Bu, Solana Ventures’ın açıkladığı ikinci blokzinciri oyun odaklı fonu oldu. Geçen ay firma, Lightspeed Venture Partners ve FTX ile ortaklaşa 100 milyon dolarlık bir fon başlatmıştı.

FTX, Solana Ventures ve Lightspeed’ten blokzinciri oyunlarına yatırım