Sony, kullanıcılara en uygun rotalar, ücretler, önerilen ulaşım araçları ve diğer hizmetler hakkında bilgi sağlayan bir ulaşım hizmeti çözümü olarak kullanılacak Blokzinciri Ortak Veritabanı (BCDB) platformunu tanıttı.

Sony tarafından geliştirilen hizmet olarak mobilite (MaaS) çözümü, günde 7 milyon kullanıcının anonimleştirişmiş seyahat geçmişlerini kaydetmesini ve paylaşımını sağlayacak. BCDB, trenler, otobüsler, taksiler, araba paylaşımı, isteğe bağlı hareketlilik hizmetleri ve kiralık bisikletler gibi çeşitli ulaşım araçlarına entegre olacak.

Blokzinciri Ortak Veritabanı, ulaşım kayıtları ve ulaşım hizmetleri için gelir dağılımını analiz ederek akıllı şehirlerin gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamak adına oluşturulmuş bir bilgi paylaşım platformu olarak tanımlanıyor.

Geçen yıl Sony, BCDB’yi test etmek için Hollanda Altyapı ve Su Yönetimi Bakanlığı’nın Blockchain Challenge Programı’na katılmıştı. Sony’ye göre şirket, çözümü bakanlığın gereksinimlerini karşılayan tek katılımcıydı.

Sony konuya yönelik yaptığı açıklamada: “BCDB ulaşım operatörlerinin verileri blokzinciri teknolojisinde kaydedilmesini ve paylaşılmasını mümkün kılıyor. Böylece bilgilerin güvenirlilik ve şeffaflıkla kullanılmasını sağlıyor ve hizmet olarak kullanılmasına olanak tanıyor.” ifadelerini kullanıyor.

Sony gelecekte bu platformu, daha büyük şehirlerde daha hızlı veri işleme için ölçeklendirmeyi planlıyor. Bununla birlikte BCDB akıllı şehirlerin gelişimi için sensör verilerinin kaydedilmesini ve paylaşılmasını gerektiren diğer uygulamalar için kullanılabilecek.

Sony blokzinciri teknolojisine yabancı bir şirket değil. Daha önce eğitim verileri üzerinde blokzinciri test etmişti. Ayrıca bir kripto cüzdanı ve ticaret sistemini geleneksel bir banka hesabıyla birleştiren bir platform geliştiren Alman şirketi Bitwala’ya da yatırım yapmıştı.

Sony ve Fujitsu sahte belgelere karşı Blockchain kullanacak

KaynakLedgerInsights