Standard Chartered, petrol endüstrisindeki ilk sınır ötesi blockchain akreditif işlemini PTT Grubu ile gerçekleştirdi.

Finextra’nın haberine göre önemli kargo maliyetleri nedeniyle, petrol şirketleri genellikle kısa vadeli bir ticaret finansmanı biçimi olarak akreditif mektuplarına güvenirler. Ancak evrak ve belgemelerin yoğun olduğu bu işlemin sonuçlanması 5 günü bulabiliyor.

Bu pilot uygulama bir petrol ürününün Tayland’dan Singapur’a gönderilmesini kapsıyordu. Standard Chartered, Voltron platformundaki işlemin tüm tarafları arasında akreditif mektubunun verilmesi, tavsiye edilmesi, müzakere edilmesi ve belgelerin sunulması da dahil olmak üzere bilgi alışverişini basitleştirdi. Uygulama işlem süresini sadece 12 saate indirdi ve aynı zamanda tedarik zincirindeki katılımcılara daha fazla şeffaflık sağladı.

Standard Chartered, akreditif mektuplarını dijital olarak oluşturmak, değiştirmek, onaylamak ve yayınlamak için blockchain tabanlı bir açık endüstri platformu olan Voltron’un kurucu üyelerinden biri. Platform yakın bir zamanda üye sayısının 50’nin üzerine çıktığını duyurmuştu.

Standard Chartered’dan Samuel Mathew konuyla ilgili olarak: “Bu pilot uygulama, ticareti dijitalleştirmek için Voltron ile olan ortaklığımızdan sonra gelecek olanların ilkidir. Müşterilerimiz günümüzün küresel ticaret ortamının zorluklarını ele almak için teknolojiyi giderek daha fazla önemsediğinden Voltron’un gelişmiş hızdaki kanıtlanmış avantajları ve azaltılmış ödeme riskleri ile sektöre sunduğu potansiyel fırsatlar konusunda son derece iyimser ve heyecanlıyız.” ifadelerini kullandı.