Blokzinciri teknolojisi oyun sektöründe hızla yayılmaya devam ediyor. GOATi Entertainment ve Pavillion Hub ortaklığıyla geliştirilen bir blokzinciri çözümü, popüler oyun platformu Steam’i hedefleyecek.

Genellikle oyun içi satışlarda ve varlık takasında kullanılan blokzinciri, oyun sektöründeki yerini sağlamlaştıracak gibi görünüyor. Son gelişmelerden birisi de gücünü Phantasma blokzincirinden alan Pavilion Hub’ın Steam için geliştirdiği yeni çözüm.

Cointelegraph’ın haberine göre GOATi Entertainment ile ortaklaşa geliştirilen bu çözüm, oyuncuların Steam hesaplarını bir uygulamayla eşleştirerek mevcut içeriklerini buradan oynayabilmelerine imkân tanıyacak. Bununla birlikte oluşturulacak bir Phantasma cüzdanıyla Steam envanteri token’lara dönüştürülerek takas edilebilecek.

Oyun geliştiricileri Pavillion‘un blokzinciri çözümünü kullanarak oyun içi varlıkları token’lara dönüştürebilecek. Dönüştürebilecekleri şeyler arasında oyun içi varlıkların yanı sıra genişleme paketleri, modlar ve oyunun lisansı dahi yer alıyor. Bu çözümün en can alıcı noktası ise tüm bunları yapabilmek için ekstra bir blokzinciri bilgisine gerek duyulmaması.

Steam’de yıllarınızı verip geliştirdiğiniz bir oyun karakterini satmak istediğinizde Steam hesabınızın tamamını devretmeniz gerekiyor. Bu da hesabınızda bulunan diğer oyunlara erişiminizi kaybetmeniz anlamına geliyor. Pavillion Hub‘ın pazar yeri ise herhangi bir ürünü token olarak alıp satmaya imkân tanıyor. Yani karakterinize konuşlandırdığınız nadir bir eşya, karakterin tümü ya da oyun lisansları satılabilecek.

Oyun dünyasının en popüler platformlarından biri olan Steam için geliştirilen bu çözüm, blokzinciri teknolojisinin bu sektörde benimsenmesi adına oldukça önemli bir adım olabilir. Şimdiye kadar varlık alım satımı odaklı kullanılan blokzincirinin oyun dünyasına kazandırabileceklerini düşünmek heyecan verici.

Blokzinciri oyunları, oyun içi satışlardan milyonlarca dolar üretiyor

KaynakCointelegraph