Üreticilerin abonelik yoluyla para kazanabilecekleri bir çevrimiçi içerik platformu olan Substack, ödeme seçeneği olarak bitcoin’i sistemine entegre etti.

Substack’in açıklamasına göre bu seçenek şimdilik sadece belirli bir kripto odaklı yayın grubu için mevcut olacak. Şirket, talebe bağlı olarak daha geniş kullanım alanlarını keşfetmek istiyor.

Susbstack, Bitcoin ödemelerini eşlemek için OpenNode ile birlikte çalışacak.

Substack’in Bitcoin ödemelerini entegre etmesine yönelik yaptığı açıklama şöyle: “Başlangıç ​​için küçük bir ölçekte bile olsa bu seçeneği sunmaktan heyecan duyuyoruz. Bitcoin ödemeleri, hızlı, kullanışlı ve güvenlidir. Lightning Network’ü kredi kartlarından bile daha hızlı olan işlemler için kullanıyoruz.

Substack, hem zincirde hem de küçük miktarlarda bitcoin ödemelerini daha ucuz ve daha hızlı yapmak için tasarlanan Lightning Network aracılığıyla bitcoin’i kabul edecek.

2017 yılında kurulan Substack, Andreessen Horowitz (a16z), Y Combinator, Fifty Years ve diğerleri dahil olmak üzere önemli yatırımcılar tarafından destekleniyor. Crunchbase’e göre, platform bugüne kadar 80 milyon doların üzerinde fon topladı. Şirket, 500.000’den fazla ücretli abonesi olduğunu iddia ediyor.

İran, Bitcoin madenciliği yasağını kaldırıyor

KaynakThe Block