Tayland Özel Tüketim Departmanı, bir blokzinciri sistemi entegrasyonunun, geliri artırmasına ve ülkenin ekonomik iyileşmesine yardımcı olabileceğini umuyor.

Bangkok Post’un haberine göre bankanlık, vergileri artırmak yerine vergi makbuzu tahsilatını daha verimli hale getirmek için bir sistem uygulayacak.

Tayland Maliye Bakanlığı’nın yetki alanına giren Özel Tüketim Dairesi, ülkede üretilen veya satılan belirli malların satışlarına uygulanan vergilerden sorumlu bir kurum.

Bakanlığın genel müdürü Lavaron Sangsnit, mevcut vergilerin artırılmasının Tayland’ın ekonomik toparlanmasını engelleme riski olacağını söylüyor, bu yüzden bakanlık bunun yerine maliye bakanlığının vergi hedeflerini karşılamanın farklı yollarını aradı. Sangsnit, blokzinciri teknolojisinin 2021 mali yılı için vergi geliri tahsilatı amacıyla kullanılacağını belirtti.

Rapora göre, ülkenin diğer iki vergi kurumu olan Gelir Departmanı ve Gümrük Departmanı da operasyonlarında blokzinciri sistemlerini uygulamaya başlayacak.

Lavaron, vergi kaçakçılığının blokzinciri entegrasyonlarında çok daha zor olacağını, çünkü vergi denetimlerini yürütürken üç departmanın koordinasyon sağlayabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Özel Tüketim Departmanı, endüstrinin ürettiği büyük gelir nedeniyle petrol ihracatının vergi iadelerini değerlendirmek için blokzinciri tabanlı bir sistem geliştirmeye başlamıştı. Bölüm başkanına göre, bu sistemin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

BCTR Rapor: “Vergi – Muhasebe ve Denetim Açısından Kriptoparaların İncelenmesi”

KaynakCoinDesk