Sosyal medya devi TikTok, içerik üreticiler odaklı ilk NFT koleksiyonunu başlattı. TikTok’un ilk NFT koleksiyonunda birçok ünlü isim yer alacak.

Yeni duyurulan “TikTok Top Moments” koleksiyonu Lil Nas X, Rudy Willingham, Bella Poarch, Curtis Roach, Brittany Broski, FNMeka, Jess Marciante ve Gary Vaynerchuk dahil olmak üzere yaratıcıların NFT’leri olarak 6 adet “kültürel açıdan önemli TikTok videosunu” içerecek.

Bu içerik oluşturucular, viral videolarını kutlayan ek sınırlı sayıda NFT’ler oluşturmak için COIN ARTIST, x0r, RTFKT, Grimes ve diğerleri ile ortak olacak.

TikTok’a göre, NFT satışlarından elde edilen gelir “büyük ölçüde doğrudan ilgili içerik oluşturuculara ve NFT sanatçılarına gidecek.” Ancak, Brittany Broski ve Grimes iş birliğinden elde edilen gelirler hayır kurumlarına gidecek.

Lil Nas X, koleksiyonun ilk NFT’sini çıkaracak ve bunun için Rudy Willingham ile iş birliği yapacak. Ethereum’da kullanıma sunulacak olan NFT’ler, bir katman-2 protokolü olan Immutable X tarafından desteklenecekler.

NFL ve Dapper Labs’ten Amerikan futbolu odaklı NFT pazarı

KaynakThe Block