TrueUSD, Avalanche blokzincirinde piyasaya sürülen ilk ABD doları destekli stablecoin olacak.

Beklenti, 2021’in ilk çeyreği için planlanan entegrasyonun, ödemelerde ve DeFi uygulamalarında stablecoin kullanım durumlarının iyileştirilmesine yol açarak işlemlerin hızını artırması ve maliyetini düşürmesi.

Ava Labs Başkanı John Wu konuyla ilgili olarak “ABD doları likiditesi, gelişen DeFi ekosistemleri için hayati önem taşıyor, en güvenilir ve yaygın olarak kullanılan stabilcoin’lerden birini Avalanche’a getirmekten heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Piyasa değeri açısından en büyük beş itibari para destekli stablecoin’den biri olan TrueUSD, TrustToken tarafından geliştirilen bir dizi stablecoin’den biri. Firma ayrıca sterlin, Hong Kong doları, Kanada doları ve Avustralya doları ile desteklenen kripto para birimleri de sunuyor. Toplu olarak bu para birimleri 100’den fazla borsa ve OTC masasında işlem görüyor.

TrustToken, Avalanche’de TrueUSD’yi başlatırken, kullanıcıları yüksek frekanslı ticaret gibi faaliyetler için düşük gecikme gerektiren kullanıcılara çekmeyi umduğunu söyledi.

Avalanche, DeFi uygulamaları ve kurumsal blokzinciri çözümlerini barındırmada uzmanlaşmış, ölçeklenebilirliğini ve birlikte çalışabilirliğini vurgulayan açık kaynaklı bir platform.

Avalanche’de daha fazla stablecoin piyasaya sürülmesine ilişkin yorum yapan Ava Labs başkanı John Wu, firmanın Avalanche’de yerel olarak piyasaya sürülmek üzere piyasa değerine göre ilk beş USD stablecoin ile son görüşmelerde olduğunu da sözlerine ekledi.

Circle’ın stablecoin’i blokzinciri oyun platformunda kullanılacak

KaynakTheBlock