İsviçre’nin en büyük bankalarından biri olan UBS, varlıklı müşterileri için kripto para birimlerine erişim sunmaya hazırlanıyor.

Bloomberg’in haberine göre kripto para biriminin, herhangi bir müşterinin portföyünün yalnızca küçük bir kısmı olacak. Banka varlık sınıfını sunmak için çeşitli alternatifler araştırırken seçeneklerin arasında üçüncü parti yatırım araçlarıyla yatırım yapmak da yer alıyor.

UBS’in yanı sıra İşviçre’nin bir başka büyük bankası Julius Baer de müşterilerinin kripto varlıklara erişim salamak istediğini belirtmişti, ancak şimdilik kendi Bitcoin işlemlerini gerçekleştirmek gibi bir planı yok.

UBS konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Dijital varlıklar alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Daha da önemlisi, en çok dijital varlıkların temelini oluşturan teknolojiyle, yani dağıtılmış defter teknolojisi ile ilgileniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gittikçe daha fazla bankanın müşterilerine kripto para birimi sunmayı değerlendirdiğini görüyoruz. Goldman Sachs, Morgan Stanley, BNY Mellon, JP Morgan ve Citi bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Bitcoin piyasanın en büyük kripto para birimi olmaya devam ediyor ancak diğer kripto para birimlerindeki artan ivme de dikkat çekiyor. Destekçiler, yatırımcıların çeşitli token’lar için daha rahat hissettiğini savunurken, sektörün bir balon içinde olabileceğini söyleyenler de var.

JP Morgan, Bitcoin fonu sunmaya hazırlanıyor

KaynakBloomberg