Ukrayna merkezli bağımsız yayıncı Ligamedia’nın haberine göre Ukrayna hükümeti kripto para birimlerini yasallaştırmayı planlıyor.

Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Alexander Bornyakov yaptığı son sunumda Bakan Mikhail Fedorov’un konu hakkında bir yasallaştırma çalışmasına izin vereceğini belirtti. Bornyakov, kripto para birimlerinin şu anda Ukrayna’da yasadışı olmadığını vurguluyor. Ancak, kripto para birimlerinin açıkça yasallaştırılması için adım atılması Ukrayna’ya ve hükümetine vergi yoluyla fayda sağlayacak.

Bornyakov’a göre, kripto para birimleri ile meşgul olanlar gri bölgeden çıkmalı ve vergi ödemeye başlamalı. Ayrıca gelecekte Ukrayna’nın da kripto para birimi yatırımcılarından para kazanabileceğini düşünüyor.

Kripto para birimini yasallaştırma hamlesi, Ukrayna Dijital Dönüşüm bakanlığının Ukrayna hükümetiyle çalışmayı dijital bir hizmetle etkileşim kurmak kadar kolay hale getirmeyi hedeflemesinin bir parçası olarak geliyor. Fedorov’a göre devletle etkileşime girmek rahat olmalı. Bu yüzden devletle etkileşime girdiğinizde tıpkı Uber, Booking veya Airbnb’yi kullanırken olduğu gibi rahat hissedebileceksiniz.

Ukrayna planın bir parçası olarak devlet sicil kayıtlarını ve belgelerini hükümet tarafından yönetilen halka açık bir deftere aktaracak.

KaynakTheBlock