ABD merkezli banka US Bank, bitcoin yatırım firması NYDIG ile birlikte kripto para saklama programını başlattı.

Amerika’nın en büyük bankalarından biri olan US Bank, kripto planlarını ilk olarak geçtiğimiz Nisan ayında duyurmuştu.

Bankanın NYDIG ile birlikte sunacağı yeni hizmet, bitcoin, bitcoin cash ve litecoin’e yatırılan kurumsal kripto fonlarını destekliyor. Hizmet yalnızca ABD ve Cayman Adaları’ndaki özel fon yöneticilerine açık olacak. NYDIG, özel anahtarları saklama görevini üstlenecek.

US Bank Varlık Yönetimi ve Yatırım Hizmetleri Başkan Yardımcısı Gunjan Kedia konuya yönelik açıklamaları şöyle: “Yatırımcıların kripto para birimine ilgisi ve müşterilerimizden gelen talep son birkaç yılda güçlü bir şekilde arttı. Fon ve kurumsal saklama müşterilerimiz, kripto para birimi sunma planlarını hızlandırdı ve buna karşılık, saklama hizmetleri sunma yeteneğimizi hızlandırmayı bir öncelik haline getirdik.”

US Bank’ın bu hamlesi, yerleşik finansal oyuncularının kripto para birimlerini meşru bir varlık sınıfı olarak kabul etmeye başladığının son örneklerinden biri oldu. Trilyonlarca dolarlık geleneksel varlığı doğrulayan ve koruyan saklama bankaları alanında, Bank of New York Mellon, State Street ve Northern Trust gibi büyük oyuncuların tümü dijital varlıkları saklama planlarını açıklamış durumda.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun verilerine göre, 1863 yılında iç savaş sırasında kurulan ABD Bankası, saklama ve idare altındaki 8,6 trilyon dolardan fazla varlığa sahip, saklama alanındaki ilk 10 oyuncu arasında yer alıyor.

Wells Fargo ve JP Morgan bitcoin fonları sunmak için NYDIG ile anlaştı

KaynakCoinDesk