VeChain hastanelerde, havalimanlarında ve otellerdeki çok sayıda iş süreci için VeChainThor blokzinciri aracılığıyla çeşitli izleme veya veri yönetimi çözümleriyle halihazırda COVID-19 ile mücadele eden birçok şirkete destek oluyor. Renji Tümör Merkezi ile yapılan son ortaklık ise VeChain teknolojisinin mümkün kıldıklarını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Shanghai Jiaotong Üniversitesi Tıp Fakültesi ve ona bağlı Renji Hastanesi, kurumun VeChain ve DNV GL ile stratejik bir ortaklığa girdiğini duyurdu. Bu ortaklık kapsamında, DNV GL ve VeChainThor blokzincirinin akıllı doğrulama yöntemlerini kullanarak “Bulut Tümör Merkezi”nin geliştirilmesine başlanacak.

Yapılan iş birliği, “standart bir ulusal sağlık bilgi sistemi” nin kurulmasını teşvik etmeyi de amaçlıyor. Yapılan açıklamaya göre stratejik ortaklık, blokzinciri teknolojisinin manipüle edilemez yapısı sayesinde döngü yönetimi hizmetleri, klinik tedavi ve klinik araştırma düzeyi iyileştirilebilir. Aynı zamanda Çin’deki ve dünyadaki dijital tümör merkezleri için referans noktası olacak ilgili standartları da formüle edebilir.

VeChain temsilcisi Sunny Lu, yapılan iş birliğinin blokzinciri teknolojisinin hala uygulama olanaklarının başında olduğunu gösterdiğini ve VeChain’in bir kez daha adaptasyonu kararlı bir şekilde ilerlettiğini belirtti.

Hastaneler kademeli olarak dijital ve akıllı sağlık hizmetlerine doğru geliştikçe, VeChain’in blokzinciri teknolojisi ile elde edilen verilerin güvenilirliği yavaş yavaş avantajlarını gösterecek. Aynı zamanda DNV GL’nin bağımsız sertifika sistemi de bilgilerin ve standartlaştırılmış prosedürlerin doğruluğunu garanti edebilir. Bununla birlikte hastane içindeki ve dışındaki araştırma kurumları, klinik araştırmanın verimliliğini artırmak için yetkili verileri kullanabilir ve düzenleyiciler, tıbbi kurumlar için uygunluk testi yapmak ve bir kredi değerlendirme sistemi kurmak için yetkili verileri kullanabilir.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre (2018) her yıl dünya çapında 9,6 milyondan fazla insan tümörlerden ölüyor. Bu da tümör hastalıklarını dünya çapında ikinci önde gelen ölüm nedeni yapıyor. Bir tahmine göre, bu rakamlar önümüzdeki birkaç yıl içinde ikiye katlanacak. VeChain bu nedenle tümör hastalıklarıyla olan mücadeleye önemli bir katkıda bulunabilir.

BCTR Online Etkinlik: “Sağlık Teknolojilerinde Blockchain’in Yeri”

KaynakCryptoNewsFlash