El Salvador merkezli, uygun fiyatlı uçuşlar sunan Volaris Hava Yolları, bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladı. Duyuru, El Salvador’un resmi başkanlık hesabından da doğrulandı.

El Salvador’un yeni bitcoin yasası, ülkedeki tüm işletmelerin uygun teknolojiye sahip oldukları sürece kripto para birimini bir ödeme şekli olarak kabul etmelerini şart koşuyor. Volaris Hava Yollarıu da bu bağlamda ülkede bitcoin ödemelerini kabul eden ilk hava yolu şirketi oldu.

Kripto para kabul ettiği bilinen hava yolu şirketinin en başında Letonya merkezli Air Baltic geliyor. 2014 yılında bitcoin’i kabul eden ilk havayolu olacağını açıklaya şirket, yakın zamanda Bitcoin Cash, Ether ve Dogecoin dahil olmak üzere diğer kripto para birimlerini de bünyesine ekledi.

2015 yılında ise ödeme hizmeti sağlayıcısı Openpay, Meksika merkezli bölgesel taşıyıcı TAR Airlines’ın bitcoin kabul eden “ilk Latin Amerika havayolu” olduğunu söylemişti. Üyelik planları aracılığıyla charter uçuşlar sağlayan Los Angeles merkezli Surf Air de 2017 yılında Bitcoin kabul etmeye başlayacağını söyleyen havayolu şirketlerinden biriydi.

El Salvador’un bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesi ülkedeki birçok farklı sektörde bitcoin’in kullanılmasına yol açacak gibi görünüyor.

El Salvador, Chivo Bitcoin ATM’lerini ABD’ye getiriyor

KaynakThe Block