Perakende devi Walmart, Kanada’daki teslimatları izlemek, işlemleri doğrulamak ve ülkede her yıl 400’ün üzerinde perakende mağazasına envanter sağlayan taşıyıcılarının ödemelerini otomatikleştirmek için bir blokzinciri çözümü geliştirdi.

Blokzinciri tabanlı nakliye ve ödeme ağı olarak adlandırılan çözüm, bir blokzinciri girişimi olan DLT Labs ile birlikte kuruldu.

Web ve mobil uygulama aracılığıyla erişilebilen çözümün Walmart Canada’nın tüm üçüncü taraf taşıyıcıları için 1 Şubat 2020’ye kadar yayına alınması planlanıyor. Nakliye ve ödeme ağı, tüm tedarik zinciri ve lojistik verilerini “gerçek zamanlı” olarak senkronize eder ve Walmart Canada ile taşıyıcıları arasında paylaşılan bir defterde toplayacak. Geliştirilen çözümün amacı operasyonları iyileştirmek ve maliyetleri azaltmak.

Walmart Kanada’da lojistik ve tedarik zincirinin kıdemli başkan yardımcısı John Bayliss konuyla ilgili olarak: “Taşıyıcı ortaklarımız, ulusal olarak 500.000 yük envanterini taşıyor ve bu da olağanüstü bir işlem verisi hacmi yaratıyor. Blokzinciri ise akıllı ulaşım ağımızda, ödemelerin hızlandırılması, maliyet tasarrufu ve tedarik zincirimizdeki diğer avantajlarla birlikte önemli bir ilerleme sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Walmart, kendisine bağlı ortaklarla birlikte bir dizi blokzinciri girişimi üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz Haziran ayında da Walmart Çin, et, pirinç ve mantar ürünlerinin takibi için blokzinciri çözümü geliştirmişti.

KaynakThe Block