Müzik devi Warner Music Group, blokzinciri oyun geliştiricisi Splinterlands ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Yapılan anlaşma, WMG’ye imza atan sanatçılara, kripto token’larının kullanımını içeren oyna-kazan oyunları yaratma ve geliştirme fırsatı verecek.

Splinterlands CEO’su Jesse Reich konuyla ilgili olarak: “Warner Music Group, müzik endüstrisinde lider bir ekip. Web 3.0 topluluk üyeleri tarafından belirlenen standartları karşılamak için müzik endüstrisine yenilik getiriyorlar. Onlarla çalışmaktan heyecan duyuyoruz ve oyun, müzik, kripto, NFT’ler, de-fi ve blokzincirinin kesiştiği noktada yeni iş birliklerini sabırsızlıkla bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu, WMG’nin kripto sektörüne yönelik ilk hamlesi değil. Geçtiğimiz yıl şirket, avatarlar oluşturmak ve WMG sanatçıları için NFT ürünleri oluşturmak için Genies ile birlikte çalışmıştı. Geçen ay ise şirket, dijital koleksiyon platformu Blockparty ile ortaklık kurdu.

Warner Music Group’tan Oana Ruxandra da bun ortaklıkla ilgili olarak: “P2E oyun oynama fırsatının ne kadar büyük olduğunu küçümseyebileceğimizi sanmıyorum. Özel jetonlu oyunlar oluşturmak için Splinterlands ile ortaklık kurarak, fandom ve topluluk rolünü yükseltirken uzaya ilgi duyan sanatçılarımız için yeni gelir akışlarının kilidini açacağız. Web3 ekosistemi gelişmeye devam ederken, WMG müziğin ön planda olmasını sağlamaya kendini adamıştır.” açıklamalarında bulunuyor.

Blockchain oyunlarının önlenemez yükselişi