Dünya Ekonomik Forumu (WEF) sera gazı emisyonlarını blokzinciri ile takip etme çalışmasında ilerleme kaydetti. WEF’in Madencilik ve Metaller Blokzinciri Girişimi (MMBI), madencilik ve metal firmaları için karbon emisyonlarını izlemek amacıyla bir konsept kanıtı yayınladı.

İlk olarak Ekim 2019’da duyurulan proje blokzinciri kullanarak sorumlu kaynak kullanımı ve sürdürülebilirlik oluşturmayı hedefliyor. Girişim ayrıca, tedarik zinciri görünürlüğü için bir endüstri çözümünü hızlandırmayı ve blok inciri kullanarak çevresel, sosyal ve yönetişim gereksinimlerini teşvik etmeyi de amaçlıyor.

Kavram kanıtının başarıyla tamamlanmasının bir parçası olarak MMBI, COT olarak adlandırılan yeni bir karbon izleme platformunu tanıttı. Platform, karbon emisyonlarını izlemek için dağıtılmış defter teknolojisi kullanıyor ve madenden nihai ürüne kadar emisyonların izlenebilirliğini sağlıyor.

Yapılan açıklamaya göre COT platformu, Hollandalı kripto şirketi Kryha ve MMBI’de konsorsiyum danışmanı olan Susan Joseph gibi endüstri uzmanları ile işbirliği içinde geliştirildi.

WEF’in blokzinciri proje lideri Nadia Hewett, blokzincirinin endüstri şirketlerini birbirine bağlamada çok önemli bir role sahip olduğunu belirtti: “Blokzinciri teknolojisinin dağıtık doğası, kurumlar arası iş birliğini mümkün kılar ve onu nihai ağ teknolojisine dönüştürür. Bu da kuruluşların aksi takdirde kendi başlarına sunamayacakları heyecan verici yeni olanaklar sunar.

Antofagasta Minerals CEO’su Ivan Arriagada ise yeni kavram kanıtının, şirketlerin tedarik zinciri genelinde değeri artırmak için blokzinciri aracılığıyla nasıl iş birliği yapabileceklerini gösterdiğini söyledi.

WEF’e göre blokzinciri, sürdürülebilir dijital finansmanın temel bir unsuru

KaynakCoinTelegraph