Apple, kariyer sayfasında yayımlanan yeni bir iş ilanına göre dijital cüzdanlar, BNPL, hızlı ödemeler ve kripto para birimi gibi alternatif ödeme sağlayıcılarında 5 yıldan fazla deneyime sahip bir iş geliştirme yöneticisi arıyor.

İşe alınacak adaydan, şirketin Cüzdanlar, Ödemeler ve Ticaret ekibine liderlik etmesi bekleniyor. İş ilanında kullanılan ifadeler şu şekilde: “Bu pozisyon, ortakları taramak, ticari anlaşmaları müzakere etmek, kapatmak ve yeni programlar başlatmak dahil olmak üzere uçtan uca iş geliştirmeden sorumlu olacaktır.

Elbette iş ilanında en çok dikkat çeken nokta, teknoloji devi içinde bir ilk olan “dijital cüzdanlar ve kripto para birimleri” ile ilgili deneyim talebi. Bugüne kadar kripto para birimlerine yönelik somut bir adım atmayan Apple, muhtemelen şirketin teknolojileriyle etkileşime giren kripto ürünlerinden sorumlu olacak birini bulmak istiyor. Daha önce Apple Pay’in üçüncü parti kripto ödemeleriyle etkileşime girdiğini görmüştük.

Apple Pay uzun bir süredir iPhone ve Apple Watch’lardaki en popüler ödeme aracı. Gçetiğimiz Şubat ayında kripto borsası Gemini, kullanıcıların Apple Pay ile kripto satın almalarına izin vermişti. Kripto ödeme şirketi olan BitPay de yakın bir zamanda Apple Pay ile benzer bir entegrasyon başlatmıştı. Bu iki gelişme de Apple’ın yavaş yavaş kripto sektörüne ısındığına dair ipuçları verdi.

Geçtiğimiz aylarda RBC Capital tarafından yayımlalan bir raporda da Apple’ın kripto piyasasına girmesi gerektiğini, bu alanda şirket için açık bir fırsat olduğu belirtiliyordu.

Son iş ilanıyla birlikte artık Apple’ın kripto para sektörünü görmezden gelmediği sonucuna varabiliriz. Teknoloji devinin  ilerleyen dönemlerde kripto sektörüne yönelik nasıl hamleler yapacağı merak konusu.

Apple, sosyal sorumluluk adına Blockchain kullanabilir

KaynakDecrypt