Blockchain Association Singapore (BAS) ülkedeki yeni bir blokzinciri endüstri gurubu olarak faaliyetlerine başladığını açıkladı.

Grup 2018 yılında kurulmuş Singapur Blockchain Derneği (SBA) ve Blockchain, Enterprise ve Scalable Technologies (BEST) kuruluşlarının birleşmesi sonucu olarak ortaya çıktı.

BAS’e, şu anda Singapur Fintech Derneği (SFA) başkanı Chia Hock Lai ve OneConnect Financial Technology’nin CEO’su olan Tan Bin Ru başkanlık edecek. Dernek, her iki başkanın da ABD, Avrupa, Çin ve Güneydoğu Asya bölgesindeki blokzinciri yeniliklerini sürdürmede  önemli bir rol oynayacağını söylüyor.

Blokzinciri teknolojisinin ilerlemesi için bir geliştirme alanı olmaya niyetlenen dernek, dijital ekonomiyi desteklemek için sürdürülebilir bir yapı oluşturarak blokzinciri alanında yetenekli insanlar ve girişimler ortaya çıkarmak istiyor.

Dernek yaptığı açıklamada: “Birleşme, sektördeki en iyi uygulamaları teşvik etmek için işbirlikçi ve şeffaf bir yaklaşım geliştirmek için kaynakların daha etkin kullanılmasına ve daha geniş bir coğrafi erişime olanak tanıyacak.” ifadelerini kullanıyor.

BAS lansmanının bir parçası olarak yeni kurulan dernek, Singapur Polytechnic ile işbirliği yapacak ve blokzinciri uygulaması geliştirmeyi öğrenmek isteyenlere altı aylık ve altı haftalık kurslar sunacak.

Singapur Para Otoritesi (MAS) yönetici direktörü Ravi Menon 2017 yılında “Güven, tüm ekonomik işlemlerin temelini oluşturur. Blokzinciri teknolojisinin önemli atılımı, merkezi olmayan bir sisteme güven oluşturma yeteneğidir.” ifadelerini kullanmıştı. O zamandan bu yana Singapur blokzinciri teknolojisi alanında önemli gelişmelere imza attı.

Gartner’ın raporuna göre blokzinciri teknolojisi 2025 yılına kadar 176 milyar dolar değerinde iş değeri yaratacak. Dolayısıyla ileride bu alana yönelik çok daha fazla gelişme görmemiz oldukça muhtemel.

Gartner blokzincirini 2020’nin teknoloji trendi olarak görüyor

KaynakFinTechFutures