Çinli firmalar blokzinciri patentlerine öncülük ediyor. Alibaba ve Ant Financial, son iki yılda toplam 2344 hak talebinde bulunarak blokzinciri patent başvuruları sıralamasında lider konumda.

Patent veritabanı IncoPat tarafından toplanan veriler, Alibaba’nın patent başvurularını, Alibaba Group ve Alipay dahil olmak üzere çeşitli kurumsal kuruluşlar aracılığıyla yaptığını gösteriyor. Alibaba’nın 2019’daki blokzinciri patent başvurularının çoğunluğu, ödeme, finans, sigorta ve güvenlik gibi ticari kullanım durumlarına odaklanarak Ant Financial’daki blokzinciri ekibi tarafından sunuldu.

Bu ayın başlarında Ant Financial, çok kullanıcılı güvene dayalı dijital uygulamaların oluşturulmasına yardımcı olmak için tescilli blokzinciri platformunu küçük işletmelere ve geliştiricilere açmıştı.

AntFinancial’ı yine Çinli bir şirket Tencent takip ediyor. 705 patentle ikinci sırada yer alan Tencent, Alibaba’nın ancak yarısı kadar blokzinciri patenti almış. Listedeki ilk 10 şirketin 7’sinin Çinli olması dikkatlerden kaçmıyor. Blokzinciri teknolojisine yönelik ilgisini son yıllarda ciddi orada artıran Çin’de geçtiğimiz aylarda Başkan Şi Cingping de bu teknolojiye eğilmenin önemini vurgulamıştı.

Blokzinciri teknolojisi üzerinde yaptığı yenilikçi çözümlerle tanınan IBM ise kendine 7. sırada yer bulmuş. 2019 yılında 240 patent başvurusunda bulunan IBM listedeki tek ABD şirketi olarak dikkat çekiyor.

Çin blokzinciri için patent inceleme prosedürlerini revize ediyor

KaynakFinextra