Uzun süredir blokzinciri üzerindeki çalışmalarını sürdüren Fransa merkezli oyun şirketi Ubisoft, blokzinciri tabanlı koleksiyon oyunu olan Rabbids Token’ı duyurdu.

Ubisoft’un Raving Rabbids serisinin bir parçası olan oyun, içerisinde her biri benzersiz özelliklere, tasarıma ve değere sahip olan Rabbids token’larını barındırıyor. Bu token’lar tıpkı birer kart gibi takas edilebiliyor, ancak Ubisoft burada oyuncuların onlara kalıcı olarak sahip olmasını önlüyor.

Ethereum blokzinciri üzerine kurulu olan oyunda Rabbids token’ları, kullanıcının blokzinciri cüzdanında geçici olarak saklanabiliyor. Token’a sahip olmak isteyen başka bir kullanıcı ether ile ödeme yaparak Rabbids’in yeni sahibi olabiliyor. Token her bir yeni sahibe geçtiğinde yeni bir görsel forma dönüşüyor. Ayrıca Rabbids sahipleri tıpkı CyrptoKitties‘de olduğu gibi onlarla etkileşime girebilecekler.

Ubisoft bu token işlemlerinden elde edilen gelirin doğrudan UNICEF‘in kripto para fonuna aktarılacağını açıkladı. Kullanıcılar aldıkları jetonun kalıcı sahibi olmamasına karşın her biri için kendilerine blokzinciri cüzdanında saklanabilecek bir POPO (sahiplik belgesi) veriliyor. Bu POPO’lar kullanıcının o token’a daha önce sahip olduğunu kanıtlamasının yanı sıra UNICEF’e yapılan bağışın ispatı olarak da kullanılabilecek. POPO’ların ticareti ve takası yapılamayacak.

Ubisoft Stratejik İnovasyon Laboratuvarı’nda geliştirilen Rabbid token’larıyla birlikte şirket, ana işlerine dahil etmeden önce blokzinciri ve token ekonomisinin potansiyelini ölçebilecek. Uzun süredir blokzinciri teknolojisine yönelik ilgisiyle bilinen Ubisoft, ilerleyen dönemlerde blokzinciri oyun dünyasına yeni bir soluk getirebilir.

Blokzinciri oyunları, oyun içi satışlardan milyonlarca dolar üretiyor

KaynakUbisoft