Singapur’un toplam varlıkları bakımından en büyük üçüncü bankası olan United Overseas Bank (UOB), bir kripto saklama çözümü üzerinde çalışıyor.

Banka, “kripto anahtarlarını yönetmek” amacıyla güvenli bir çözümün nasıl tasarlanacağı konusunda uzman tavsiyesi almak için “Kripto Güvenlik Yöneticisi” pozisyonu açtı.

İş, diğer sorumlulukların yanı sıra kriptografik anahtarları korumak için özel bir donanım aygıtı olan bir donanım güvenlik modülünün (HSM) kurulumunu yönetmeyi, “merkezi” bir anahtar yönetimi çözümü kurmayı ve kripto anahtarlarını korumayı içeriyor.

Başvuru sahipleri, iş gereksinimlerine göre HSM cihazları, şifreleme standartları, kriptografik anahtar üretimi, yönetimi ve tokenlaştırma dahil ödeme ağı standartları hakkında net bir deneyime sahip olmalı.

Pozisyon, UOB’nin kripto saklama planlarının hala ilk günlerinde olduğunu gösteriyor. Şu anda UOB’de kripto ile ilgili başka bir açık pozisyon bulunmuyor.

Rakibin planları

Singapur’un en büyük bankası DBS kendi kripto borsası ve saklama çözümünü balatmaya hazırlanıyor. The Block’a göre bir DBS sözcüsü, bankanın kripto çabalarının hala devam etmekte olduğunu ve yasal onayları beklediğini söylüyor.

Hal böyle olunca da UOB, rakibinden geri kalmak istemiyor. Ancak UOB kripto alanına girmek istiyorsa benzer onay süreçlerinden geçmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

Öte yandan JPMorgan, Citi ve Standard Chartered dahil olmak üzere bir dizi finans kurumu ve banka, kripto saklama hizmetleri sunmaya çalışıyor. JPMorgan, bir “alt saklayıcı” veya üçüncü taraf bir uzman firma aracılığıyla kripto saklama hizmetleri sunabilir

Coinbase kripto para destekli banka kartını duyurdu

KaynakTheBlock