Facebook, şimdiki adıyla Meta, birkaç gün önce kripto para cüzdanı Novi için belirli bölgelerde pilot uygulamasını başlattığını açıklamıştı. Şimdi ise Novi’nin WhatsApp’a gelme ihtimali konuşuluyor.

Pilot uygulama başladıktan birkaç gün sonra da sosyal medya devinin, mesajlaşma uygulamasına kripto para cüzdanı Novi’yi entegre edeceğine dair haberler dolaşmaya başladı.

Ortaya çıkan ekran görüntülerine göre yeni bir güncelleme Novi cüzdanını çalıştırarak yapılan ödemeler için olası gündemler ve teklifler hakkında bilgiler veriyor.

Novi, kullanıcıların işlemler için herhangi bir ücret ödemeden güvenli ve hızlı bir şekilde e-nakit transfer etmelerini ve kabul etmelerini sağlayan dijital bir cüzdan. Cüzdanın WhatsApp’a entegre edilmesi durumunda kullanıcıların kolayca birbirlerine kripto para göndermelerinin önü açılabilir. Facebook daha önce Novi’nin diğer Facebook hizmetlerinde kullanmaya istekli olduğunu belirtmişti.

Özelliğin hala geliştirme aşamasında olduğunu ve kullanıcılara sunulmaya hazır olmadığını belirtmekte fayda var. Novi kripto cüzdanı uzun süredir geliştirme aşamasında ve Facebook’un kripto para projesi Diem ile birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Ancak Libbra/diem tarafında işler Facebook’un beklediği gibi ilerlemeyince Novi cüzdanının gelişimi de sekteye uğradı.

Facebook, dijital cüzdan Novi’nin testlerine başladı

KaynakPayPers