Binance Smart Chain (BSC) ve NFT oyun grubu Animoca Brands, 200 milyon dolarlık bir fon başlatmak için ortaklık kurdu. Yapılan açıklamaya göre fon, blokzinciri oyun girişimlerinin erken aşamada desteklenmesine yönelik olacak.

Her iki şirket de BSC ağında blokzincir tabanlı oyunlar geliştiren kısa listedeki geliştiricileri hedefleyecek yatırım programına 100’er milyon dolar katkı sağlayacak. BSC’nin yatırımı, Ekim ayında başlatılan 1 milyar dolarlık büyüme programından geliyor.

Yapılan ortaklık duyrusu, hızla büyüyen blokzinciri oyunlarına ve NFT’lere artan ilginin bir başka örneği olarak karşımıza çıkıyor. NFT’lerin ve “oyna-kazan” yapısındaki blokzinciri oyunlarının popülerliğinin artmasıyla birlikte birçok yatırım şirketi de odağını bu alana kaydırmış durumda.

Animoca Brands, blokzinciri oyun girişimleri için son zamanlarda yapılan birkaç yatırımda da yer alan şirketlerle birlikte bu alanda oldukça aktif. Animoca sadece Kasım ayında, Upland, Roll, Avocado Guild ve The Sandbox gibi şirketler için milyonlarca dolarlık yatırım turlarına katıldı.

Binance’ten blokzinciri ekosistemine 100 milyon euro’luk yatırım

KaynakThe Block