Oyunlar ve NFT’ler için tasarlanmış Ethereum tabanlı katman-2 ölçeklendirme çözümünün arkasındaki Avustralyalı girişim Immutable, tamamladığı C serisi finansman turuyla birlikte 2,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Immutable, Ethereum blokzincirinin üzerinde çalışan bir katman-2 platformu olan Immutable X’in arkasındaki firma. Immutable X üzerindeki işlemler, Ethereum’un kendi ana ağındaki işlemlerden önemli ölçüde daha ucuz ve daha hızlı. Ayrıca Ethereum’un kendi proof of work ağındaki işlemlerden çok daha az enerji gerektiriyor.

Immutable X, binlerce işlemi kendi ağında toplamak ve bunları tek bir işlemle Ethereum’a bağlamak için StarkWare’in StarkEx sıfır bilgi ispatı teknolojisini kullanıyor.

Polygon, Arbitrum ve Optimism gibi diğer önemli Ethereum ölçeklendirme çözümlerinin yanı sıra, Immutable X, video oyunları ve NFT koleksiyonları için tasarlanmış bir platform olarak bir niş oluşturmaya çalışıyor.

Immutable X, son olarak video oyunu perakendecisi GameStop’un oyun merkezli NFT pazarına güç sağlayacak platform olarak duyurulmuştu. GameStop’un pazarı bu yıl içinde piyasaya sürülecek ve Ethereum odaklı video oyunları için tasarlanmış karakterler, silahlar ve giysiler gibi kullanıcı tarafından sahip olunan NFT öğelerine odaklanacak.

Şirketin son olarak aldığı 200 milyon dolarlık yatırım turuna Temasek önderlik etti. Yatırımcılar arasında Tencent ve metaverse yatırımlarıyla bilinen Animoca Brands de yer aldı.

Blockchain oyunlarının önlenemez yükselişi

KaynakDecrypt