ABD’deki bankaları düzenleyen Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) kripto para birimleri ve dijital varlıklarla ilgili eylemleri de içeren, ulusal bankaların ve federal tasarruf kurumlarının dijital faaliyetleri hakkında halktan geri bildirim almak istiyor.

Hangi alanların düzenlenmesi ve açıklığa kavuşturulması konusunda kamuoyu görüşlerini merak eden OCC, yayınladığı duyuruda şu soruları soruyor: “Finansal hizmet şirketleri ve banka müşterileri, kripto para birimleri veya kripto varlıklarla ilgili ne tür faaliyetler gerçekleştiriyor? Müşterilerin kriptoyla ilgili faaliyetlere katılımı bankaları ve bankacılık endüstrisini ne ölçüde etkiler? Bankacılık endüstrisinde kripto ile ilgili faaliyetlerin daha fazla benimsenmesinin önündeki engeller nelerdir? Düzenlemeler de dahil olmak üzere düzenleyici kılavuzda ele alınması gereken belirli faaliyetler var mı?

Sonraki bölümde ise duyuru, dağıtık defter teknolojileri üzerinde duruyor: “Dağıtık defter teknolojileri bankacılık faaliyetlerinde nasıl kullanılıyor veya kullanılabilir? (örn. kimlik doğrulama, kredi takibi, ödeme işlemleri, ticaret finansmanı ve kayıt yönetimi) Bu konuda, yönetmelikler de dahil olmak üzere düzenleyici kılavuzda açıklığa kavuşturulması gereken belirli konular var mı?

OCC, bu duyuruların yanı sıra yaptığı açıklamada, dijital faaliyetlerin, kurumun federal bankacılık sisteminin gelişimini ve hizmet ettiği tüketicilerin, işletmelerin ve toplulukların ihtiyaçlarını karşılama yeteneğini destekleme çabasının bir parçası olduğunu da belirtiyor. Kurum 3 Ağustos tarihine kadar halktan geri dönüşler alacak.

Blokzinciri ve kripto sektöründe düzenleyici inovasyon, teknolojinin bir sonraki aşamaya geçmesi ve büyük kitlelerce kabul edilmesi açısından önem taşıyor. Düzenleyici belirsizlikler birçok sektörün bu alan giriş yapmasını engellediği gibi teknolojinin sunduğu potansiyelin tam olarak açığa çıkmasını da önlüyor.

Düzenleyici belirsizlik, varlık yöneticilerini kriptodan uzak tutuyor

KaynakTheBlock