ABD’nin 2020 seçimlerinde başkan adayı olan Andrew Yang oylama sistemini blockchain teknolojisiyle modernize etmek istiyor.

The Block’un haberine göre Yang, Amerikalıların 2020 yılında oy kullanmak için hala uzun kuyruklara girip saatlerce beklemesini gülünç buluyor. Blockchain teknolojisinin bu sorunu ortadan kaldırabileceğini düşünen Yang, günümüzde akıllı telefonları kullanacak herhangi bir sahteciliğe maruz kalmadan oy kullanmak teknik olarak %100 mümkün ifadesini kullanıyor ve ekliyor:

Bu, gerçek demokraside devrim yaratacak ve tüm Amerikaları oylama sürecin dahil edecek bir hamle olur. Akıllı telefonu olmayanlar ise hala eski sistemi kullanabilirler bu sefer uzun kuyruklar beklemeden oylarını kullanabilirler.

Başkan olarak oy kullanmayı kolaylaştıracak ve daha güvenli hale getirmek için modern teknolojiden faydalanacağım ve oy verme altyapımızı modernize etmeye çalışacağım. Böylelikle demokrasiye katılan Amerikalıların sayısını artıracağım.

Yang kripto dostu az sayıda başkan adayından biri. Geçtiğimiz ay Yang destekçileri bitcoin bağışlarını kabul etmek için süper PAC (siyasal eylem komitesi) başlatmışlardı. Aryıca Yang bu yılın başlarında kripto para birimleri konusunda “açık kurallar” çağrısında bulunmuştu.