Amerikan bankacılık düzenleyicileri, önümüzdeki yıl kripto varlıklarıyla ilgili birçok alanda netlik sunmalarını sağlayacak bir yol haritası hazırladı.

Ana akım finansal hizmet firmalarının kriptoya giderek daha fazla ilgi duymasıyla birlikte, Federal Rezerv Sistemi, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC) işleri hızlandırmak için çabalıyor.

Düzenleyiciler şu sıralar kripto varlıklarla ilgili çeşitli konularda ön analiz yapmak için bir dizi “politika sprinti” yürütüyor.

Şimdi kurumlar, bankalar tarafından yürütülen bu faaliyetlerin bazılarının yasal olup olmadığı ve güvenlik, tüketicinin korunması ve mevzuata uygunluk açısından nelerin beklendiği konusunda daha fazla netlik sunmaya söz veriyor.

2022 yılı boyunca düzenleyiciler şu konulardaki uygulamalara bir netlik getirmek ve rehberlik sağlamayı planlıyor:

  • Kripto varlık saklama ve geleneksel saklama hizmetleri
  • Yardımcı saklama hizmetleri
  • Müşterilerin kripto varlık alım ve satımlarının kolaylaştırılması
  • Kripto varlıklar tarafından teminat altına alınan krediler
  • Sabit akçelerin ihracı ve dağıtımı
  • Bilançoda kripto varlıkların tutulmasını içeren faaliyetler

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde son zamanlarda kripto sektörüne yönelik hiç olmadığı kadar ciddi adımlar atılıyor. Uzun süredir tarafları memnun edecek bir şekilde bu alanın düzenlenmesini isteyen devletlere son zamanlarda kripto borsalarından da destek çıkmaya başladı. Binance ve Coinbase gibi borsalar kripto alanının en uygun şekilde düzenlenmesi için işbirliği yapmaya hazır olduklarının sinyallerini veriyor.

Binance ‘Kripto Kullanıcılarını Koruyan 10 Temel Hak’kı Yayınladı

KaynakFinextra