Londra merkezli kripto cüzdanı Blockchain.com 300 milyon dolar değerinde yatırım aldığını açıkladı. Geçtiğimiz ay da 120 milyon dolar değerinde yatırım alan şirket 5,2 milyar dolar değerine ulaştı.

Yatırıma DST Global, Lightspeed Venture Partners ve VY Capital ortakları tarafından öncülük edildi. Yatırım, firmanın Google Ventures da dahil olmak üzere bir dizi makro yatırımcıdan 120 milyon dolarlık fon toplamasından bir ay sonra geldi.

2011 yılında kurulan Blockchain.com, 200’den fazla ülkede oluşturulan 65 milyondan fazla kripto cüzdanı barındırıyor. 3 milyondan fazla doğrulanmış kullanıcıya sahip platform, tüm bitcoin işlemlerinde yüzde 28’lik pazar payına sahip olduğunu söylüyor.

Bitcoin’in muazzam yükselişi ve hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların ilgisinin artmasından sonra Blockchain.com 12 ayda aktif kullanıcılarında yüzde 300’lük bir artışa tanık oldu.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Peter Smith konuyla ilgili olarak: “Sektördeki en önemli bilançolardan biriyle, müşterilerimize sunduğumuz ürünleri agresif bir şekilde genişletmeyi, küresel ekibimizi büyütmeyi ve şirkete heyecan verici yeni ürünler ve fikirler getirmek için M&A fırsatlarının peşinden koşmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Blockchain.com 120 milyon dolar yatırım aldı

KaynakFinextra