Londra merkezli kripto cüzdanı Blockchain.com 120 milyon dolar değerinde yatırım aldığını açıkladı.

Amerikan hedge fonu yöneticisi Louis Bacon’dan Moore Strategic Ventures, Hayman Capital Management kurucusu Kyle Bass, Access Industries, Rovida Advisors, Lightspeed Venture Partners, GV, Lakestar ve Eldridge yatırım turuna katılan isimler arasındaydı.

Son yatırımla birlikte firma bugüne kadar 190 milyon dolar değerinde yatırım toplamış oldu.

Blockchain.com kurucusu ve CEO’sunun The Block’a yaptığı açıklamada, yatırımın şirketi dünyanın dört bir yanındaki kurumsal müşterilere daha fazla yetkilendirmek ve geleneksel finans sektörü ile kripto arasında daha fazla köprü ve güven oluşturmak için kullanılacağını söyledi.

Açıklamayı bir blog paylaşımıyla yapan Peter Smith, kendisini en çok heyecanlandıran şeyin, ciddi kurumsal yatırımcıların kripto para birimleri hakkındaki muazzam iyimserliği olduğunu belirtti.

Smith, “Aslında mevcut trend Fortune 500 şirketlerinin, yatırım fonlarının ve kriptoya net giriş sağlayan kurumların hikayeleri tarafından yönetiliyor. Dünyanın en iyi makro yatırımcılarının en son yatırım turuna katılması, kurumların kripto stratejilerine ciddi bir şekilde baktıklarının bir başka kanıtıdır.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada bazı verilere de değinen Smith, 2012’den beri tüm Bitcoin işlemlerinin yüzde 28’inin Blockchain.com ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Kripto para piyasasının toplam değeri 1 trilyon doları buldu

KaynakThe Block