Blokzinciri teknolojisi birçok farklı sektörü dönüştürmeye devam ediyor. Son yılların en gözde yenilikçi teknolojilerinden olan blokzincirine yönelik uygulamalar ve kullanım senaryoları gün geçtikçe artıyor. Bankalararası Kart Merkezi de 2019 yılı boyunca blokzinciri alanındaki gelişmeleri derleyen bir almanak hazırladı.

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko‘nun sunumuyla başlayan almanak, dünyadaki önemli blokzinciri gelişmelerini ülke ülke ele alıyor. İçerdiği Dünya Kripto Regülasyon Haritası‘yla ise ülkelerin bu alana yönelik ne tür regülasyonlarla çalışmaları yaptığını görmek mümkün.

Tüm bunların yanı sıra almanakta, kartlı ödemelerde blokzinciri teknolojisinin kullanımına ve çeşitli alanlardaki blokzinciri istatistiklerine de yer verilmiş.

Blokzinciri için birçok önemli gelişmenin yaşandığı 2019 yılında özellikle ABD ve Çin’deki gelişmeler dikkat çekti. Yılın büyük bir bölümünü meşgul eden Libra mevzusu ve Çin’in merkez bankası destekli para birimine yönelik yaptığı çalışmalar teknolojinin en çok konuşulduğu konulardan birkaçı oldu.

2019 yılının önemli blokzinciri gelişmeleri ve daha fazlası için “Blokzincir Almanağı 2019” çalışmasına buradan ulaşabilirsiniz.